ROTEX solar heating

ROTEX solar heating

 zonneboilers rotex:

 

Een zonneboiler haalt zijn warmte uit de zon en geeft deze warmte af aan de boiler, u kan kiezen tussen een boilervat van 300 of 500 liter, een gemiddeld gezin opteert voor een boiler van 300 liter, de 500 liter wordt genomen voor grotere woningen die meestal ook kiezen voor de ondersteuning niet alleen van het sanitair water maar ook ondersteuning wensen van de verwarmingsinstallatie eventueel in combinatie met bijverwarming van een zwembad.

Werkingsprincipe en voordelen van rotex:

Rotex is het type leegloop systeem, wij zijn er van overtuigd dat voor belgië dit het meest interessante is. Leegloop wil zeggen niet onder druk en zonder glucol, systemen onder druk en met glucol zijn onderhouds en defect gevoeliger. het leegloop principe is effectief het water van de boiler dat door de panelen stroomt, als het begint te vriezen lopen de zonnepanelen op het dak leeg en blijft het water in de boiler, het tapwater dat u gebruik is NIET het water van de boiler maar loopt via een serpentijn door het warme water in de boiler en komt er op de gevraagde temperatuur uit. Door dit volledig gescheiden circuit loopt u nooit risico op de legionella bacterie...

voordelen rotex op een rij'tje:

  

 

-          Geen risico op gevaarlijke bacteriën door volledig gescheiden circuit tussen buffervat en leidingwater

-          Bufferwater éénmaal in de boiler blijft in de boiler, maar 1 maal kalkafzetting in de boiler (meeste defecten aan boilers door oorzaak van kalkafzetting!)

-          Dikke isolatielaag rond buffervat

-          Systeem leegloop = zonder glucol = zonder onderhoud

-          Zonder druk systeem minder gevoelig aan defecten

-          Boilervat minimum 300 liter (=400 liter tapwater aan 40°), kleinere boilers verliezen met een lagere inhoud meer warmte

-          Zelf regelen van warm water temperatuur (kan in de winter wat lager worden gezet, zo spaart men uit op de elektrische weerstand)

-          Volledig duitse makelij